Πρόσφατες συνταγές και αρθρα

Μπουτάκια κοτόπουλου σε κρούστα μελιού

Μια εύκολη γρήγορη και ελαφρά επιλογή που θα σας βγάλει απο την πλήξει του καθημερινου "Τι θα μαγειρέψω σήμερα..."



Υλικά για 4 άτομα: 
  • 8 μπούτια κοτόπουλου
  • 200 ml μέλι
  • 100 ml μουστάρδα
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 100 ml νερό ή ζωμό.
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • Αλάτι, πιπέρι, κάρυ

Προετοιμασία:
Πλένουμε προσεκτικά το κοτόπουλο και το μαρινάρουμε με το μέλι, την μουστάρδα το κάρυ τον ζωμό και το θυμάρι . Το μαρινάρισμα μπορεί να διαρκέσει από 24 έως 2 ώρες στην συντήρηση. Όσο περισσότερο τόσο το καλύτερο.

Εκτέλεση:
Σε ένα τηγάνι με καυτό λάδι σοτάρουμε το κρέας και από τις δυο πλευρές. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Συνεχίζουμε το μαγείρεμα στον φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά. Σερβίρεται με ζυμαρικά πατάτες ή ρύζι. Είναι αρκετά νόστιμο για αυτό προτιμήστε κάτι πιο λιτό για γαρνιτούρα.


Μικρά tips για μεγάλα αποτελέσματα:
Μπορείτε με την μαρινάδα που θα περισσέψει να φτιάξετε μια ωραία σάλτσα ή να αρωματίσετε κάποιο άλλο φαγητό διατηρώντας τη στην κατάψυξη.

Το comment box είναι ενιαίο και αφορά όλα τα σχόλια που αναρτώνται στην σελίδα. Για αποφυγή λαθών πριν το σχόλιο σημειώστε σε ποια συνταγή ή άρθρο αναφέρεστε.

croll bar/ copy paste (παντου)