Πρόσφατες συνταγές και αρθρα

Χοιρινό με γλυκόξινη σάλτσα Ανανά


Ένα υπέροχο πιάτο που θα ξετρελάνει τον ουρανίσκο των φίλων σας!
Ο αλμυρο-γλυκο-πικρό-ξινος συνδιασμός θα σας μείνει αξέχαστος ξεφεύγοντας απο τις παραδοσιακές συνταγες.





Συστατικά για 8 άτομα
  • 1 kg φιλέτο χοιρινού
  • Βούτυρο
  • Λίγο σησαμέλαιο
  • αλάτι, πιπέρι, λίγο κάρυ.

Για την σάλτσα:
  • 80 γρ. ζάχαρη μαύρη
  • 100 ml ξύδι
  • 1 κονσέρβα ανανά (μαζί με το σιρόπι του)
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 1 τομάτα ώριμη



Εκτέλεση:


Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε σε καυτό βούτυρο μαζί με μια κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο το κρέας αφού πρώτα το πλύνουμε και το στραγγίξουμε καλά. Αφού ροδίσει καλά, σβήνουμε με το μισό σιρόπι του ανανά προσθέτουμε ελάχιστο νερό. Καρυκεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράζει, προσθέτοντας νερό ή και ζωμό λαχανικών όποτε χρειαστεί.

Σε ένα μικρότερο κατσαρολάκι τοποθετούμε την ζάχαρη και την αφήνουμε να κάψει ανακατεύοντας συχνά, σβήνουμε με το ξύδι χωρίς να εισπνέουμε εκείνα τα δευτερόλεπτα... Προσθέτουμε το σιρόπι του ανανά. Τα κομμάτια του ανανά κομμένα σε ζάρια καθώς το ίδιο και τις πιπεριές. Όταν αρχίσει να γλασάρει (=δένει) η σάλτσα, προσθέτουμε την τομάτα τριμμένη και δυο πρέζες ζάχαρη.
Όταν η σάλτσα δέσει σβήνουμε το μάτι και τραβάμε την σάλτσα προσθέτοντας μια κουταλιά του γλυκού βούτυρο, για να γυαλίσει.

Όταν το χοιρινό μαγειρευτεί μπορούμε να το περιλούσουμε με την σάλτσα να γίνει ένα.

Σερβίρεται με ρύζι ή λαχανάκια Βρυξελλών.


Tips


Αποφύγετε να "φορμάρεται" το ρύζι στο πιάτο, με ποτήρια και κούπες. Είναι μια μόδα αρκετά ξεπερασμένη. Δώστε πιο ανάλαφρη εικόνα στο πιάτο σας αφήνοντας το απαλά με μια κουτάλα.
Το comment box είναι ενιαίο και αφορά όλα τα σχόλια που αναρτώνται στην σελίδα. Για αποφυγή λαθών πριν το σχόλιο σημειώστε σε ποια συνταγή ή άρθρο αναφέρεστε.

croll bar/ copy paste (παντου)