Ψωμάκια burger

Φτιάξε αυτό το ψωμί για burger και πραγματικά δεν θα ξανα αγοράσεις ποτε έτοιμο. Ούτε ψωμί, ούτε burger. Η διαδικασία είναι απλή και σχετικά γρήγορη.

Υλικά που θα χρειαστείς:
  • 100 ml συμπυκνωμένο γάλα.
  • 80 ml νερό.
  • 40 γρμ. βούτυρο
  • 300 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (θα χρειαστείς λίγo ακόμα για το ζύμωμα).
  • 1 κουτ. γλ. ζάχαρη.
  • 25 γρμ. νωπή μαγιά.
  • 1 πρέζα αλάτι.
  • 2 αυγά.
  • Λίγο σουσάμι.



Διαδικασία:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Τοποθετούμε σε ένα σκεύος το γάλα με το νερό και το βούτυρο και το ζεσταίνουμε μεχρι να λιώσει το βούτυρο. Εγώ για αυτή την διαδικασία χρησιμοποιώ το φούρνο μικροκυμάτων σε μέτρια ένταση για 2 λεπτά.
Όταν το βούτυρο λιώσει προσθέτουμε και την μαγιά, ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα σκεύος τοποθετούμε την ζάχαρη, το ένα από τα δύο αυγά, το μείγμα που με το γάλα το νερό και το βούτυρο και ανακατεύουμε (προαιρετικά με αυγοδάρτη) μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Στην συνέχεια βροχηδόν προσθέτουμε το αλεύρι συνεχίζοντας το ανακάτεμα αρχικά με αυγοδάρτη και στην συνέχεια με το χέρι. Το πιο αποτελεσματικό θα ήταν το μίξερ με γάντζους.
Προς το τέλος προσθέτουμε και το αλάτι.




Πλάθουμε σε μπαλάκια το ζυμάρι σε μία καθαρή επιφάνεια ελαφρώς αλευρωμένη.




Το μέγεθος τους πρέπει να είναι το μισό από αυτό που θέλουμε σαν τελικό αποτέλεσμα. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. και κλείνουμε το ταψί με μεμβράνη για 45 περίπου λεπτά ώστε να φουσκώσουν.



Σε ένα σκεύος χτυπάμε το δεύτερο αυγό και αλείφουμε τα ζυμαράκια όταν είναι έτοιμα να μπούν στο φούρνο. Τα πασπαλίζουμε με το σουσάμι.

Ψήνουμε τα ψωμάκια για περίπου 15 - 18 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Tips.
Η ζύμη θα πρέπει όσο πλάθεται να είναι μαστιχωτή.

Πριν τα κόψετε αφήστε τα να κρυώσουν για 15 περίπου λεπτά, σε στεγνή κρύα επιφάνεια ανάποδα.


Καλή επιτυχία...
Το comment box είναι ενιαίο και αφορά όλα τα σχόλια που αναρτώνται στην σελίδα. Για αποφυγή λαθών πριν το σχόλιο σημειώστε σε ποια συνταγή ή άρθρο αναφέρεστε.

newsletter

Κάνε εγγραφή για να ενημερώνεσαι πρώτος για κάθε νέα συνταγή

croll bar/ copy paste (παντου)