Πρόσφατες συνταγές και αρθρα

Παγωτό μπανόφι

To banoffee είναι το αγαπημένο μου γλυκό. Αν είναι και το δικό σου αυτή είναι μια συνταγή που μετατρέπει την υπέροχη απόλαυση σε δροσερό καταπληκτικό παγωτό. Είναι εύκολο σε εκτέλεση και θα το λατρέψουν οι φίλοι σας.



Υλικά

  • 2 κουτάκια ζαχαρούχο γάλα (Καραμελωμένα) ---> Διάβασε την διαδικασία ΕΔΩ
  • 5 μπανάνες
  • 1 λίτρο φυτική κρέμα σαντιγί (εγω χρησιμοποιώ 2 κουτιά vegetalcream 500ml)
  • 120 ml φρέσκο γάλα
  • 15 μπισκότα πτί μπερ Παπαδοπούλου (περασμένα από μπλέντερ)



Προεραιτικά 
  • 4 - 5 κ.σ. πραλινα φουντουκιού.



Εκτέλεση...

Ξεκινάμε χτυπώντας στο μίξερ (με  το σύρμα), την φυτική κρέμα για 3 περίπου λεπτά μέχρι να αφρατέψει και να γίνει πηχτή σαντιγί. Φροντίστε να είναι πολύ παγωμένη η κρέμα. Θα βοηθούσε αν τοποθετούσατε τον κάδο του μίξερ μιση ώρα πρίν στην κατάψυξη.

Χτυπάμε σε ένα μπολ, το καραμελωμένο γάλα όσο ακόμα είναι ζεστό μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα.
Ψιλοκόβουμε τις μπανάνες αφού τις ξεφλουδίσουμε και τις προσθέτουμε στην καραμέλα.
Προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Προσθέτουμε το τριμμένο μπισκότο.
Αφου ανακατέψουμε αρκετά το μείγμα να ομογενοποιηθεί, προσθέτουμε την σαντιγί και ανακατεύουμε ευγενικά με νια σπάτουλα για να μην χάσουμε "αέρα" απο την σαντιγί μας.

Προσθέτουμε το μείγμα σε ένα μπολ. Κλείνουμε με ένα καπάκι και το βάζουμε κατάψυξη.

20 - 30 λεπτά μετά προαιρετικά μπορείτε να γαρνίρετε με λίγη πραλίνα φουντουκιού ώστε να σταθεί στην επιφάνεια και ξανά τοποθετούμε στην κατάψυξη το μείγμα.

Έπειτα απο 2 ώρες το παγωτό σας είναι έτοιμο.
Η συνταγή θα σας δώσει περίπου 2 λίτρα παγωτό.
Το comment box είναι ενιαίο και αφορά όλα τα σχόλια που αναρτώνται στην σελίδα. Για αποφυγή λαθών πριν το σχόλιο σημειώστε σε ποια συνταγή ή άρθρο αναφέρεστε.

croll bar/ copy paste (παντου)