Ρυζόγαλο Vegan

Η αγαπημένη μου συνήθεια απο τότε που ήμουν παιδί ήταν να παίρνω τις παραδοσιακές συνταγές της γιαγιάς μου και να τις φτιάχνω απο την αρχή. Πιο σύγχρονες, πιο νόστιμες. Προσαρμόζοντας την καθε μία με νέες πρώτες ύλες.
Ετσι λοιπόν αποφάσισα να φτιάξω το παραδοσιακό ρυζόγαλο, με γάλα καρύδας αντί για γάλα αγελαδινό ή πρόβειο, ρύζι αρμπόριο αντί για νυχάκι και χωρίς ζάχαρη.

Υλικά που θα χρειαστείς για 4 μερίδες:
  • 100 γρμ. Ρύζι αρμπόριο (ή νυχάκι).
  • 1 λίτρο γάλα καρύδας.
  • 250 γρμ. Νερό.
  • 50 γρμ. Ανθος αραβοσίτου βανίλια Γιώτης.
  • Κανέλα τριμμένη Κεϋλάνης.

Πως να το φτιάξεις:

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το ρύζι με το νερό.
Μολις ξεκινήσει να κοχλάζει το νερό προσθέτουμε τα 3/4 του γάλακτος καρύδας και βράζουμε για 15 λεπτά μετριάζοντας την φωτιά.
Διαλύουμε στο υπόλοιπο γάλα το άνθος αραβόσιτου και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα βράζοντας για άλλα 10-12 λεπτά.





Προσοχή στο τελευταίο στάδιο θέλει συχνό ανακάτεμα με μια σπάτουλα ώστε να μην σας κολλήσει.

Όταν το σερβίρετε πασπαλίζετε με τριμμένη κανέλα Κεϋλάνης.



Tips :
Aν το θέλετε πιο γλυκό μπορείτε να προσθέσετε μια κουταλιά της σούπας μέλι ή δυο κουταλιες της σούπας στέβια.

Σερβίρετε το σε κούπες του τσαγιού, καφέ ή ακόμα και σε βαζάκια απο μαρμελάδες για περισσότερο σπιτικό άρωμα.
Το comment box είναι ενιαίο και αφορά όλα τα σχόλια που αναρτώνται στην σελίδα. Για αποφυγή λαθών πριν το σχόλιο σημειώστε σε ποια συνταγή ή άρθρο αναφέρεστε.

newsletter

Κάνε εγγραφή για να ενημερώνεσαι πρώτος για κάθε νέα συνταγή

croll bar/ copy paste (παντου)