Γιουβέτσι με αγκινάρες.

Αυτό το καταπληκτικό, πεντανόστιμο γιουβετσάκι. με αγκινάρες και λαχανικά θα είναι μια ευκαιρία να εκτιμήσεις περισσότερο τα λαχανικά και να τα βάζεις περισσότερο στην καθημερινότητα σου.
Είναι μια ευκαιρία να προσφέρεται μια πολύ νόστιμη εκδοχή των λαχανικών στα παιδιά που αντιδρούν σε αυτά και να τα λατρέψουν.



Υλικά που θα χρειαστείς:

  • 500 γρμ. κριθαράκι χονδρό
  • 1 ½ λίτρο βραστό νερό
  • 15 αγκινάρες (ή κονσέρβα με αγκινάρες)
  • 5-6 μανιτάρια πορτομπέλο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κούπα κρασί
  • 1 κούπα τριμμένη τομάτα
  • Ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
  • 2 κ.γ. ζάχαρη ή 1 κ.γ. στέβια


Πως να το φτιάξεις:

Σε ένα μπολ βάλε το 1½ λίτρο βραστό νερό (η πιο εύκολη λύση είναι η χρήση του βραστήρα που έχει πάνω και μετρητή), στο μπολ με το νερό ρίξε το κριθαράκι και 4 κουταλιές του γλυκού αλάτι και ανακάτεψε το. Άστο στην άκρη και προθέρμανε τον φούρνο στους 190 βαθμούς.

Κόψε στα δύο τις αγκινάρες και τα μανιτάρια, ψιλόκοψε τον μαϊντανό το κρεμμύδι και το σκόρδο. 
Βάλε σε ένα τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και όταν κάψει ρίξε τις αγκινάρες και τα μανιτάρια. Όταν πάρουν χρώμα πρόσθεσε στο τηγάνι το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μαϊντανό.  Ανακάτεψε καλά να σωτάρεις ομοιόμορφα όλα τα υλικά.



Σβήσε με το κρασί και πρόσθεσε την τριμμένη τομάτα αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και 2 κουταλιές της σούπας ρίγανη. Μόλις πάρει βράση πρόσθεσε το στο μπολ με το νερό και το κριθάρι. Ανακάτεψε το και άδειασε το σε ένα ταψί ή σε πυρέξ ή σε γάστρα.
Βάλε το σκεύος στον φούρνο και χαμήλωσε στους 170. 
30' μετά το φαγητό θα είναι έτοιμο. Πριν όμως το σερβίρεις άφησε το 10' εκτός φούρνου.

tips:
Αν θες να του δώσεις λίγο παραπάνω γεύση μπορείς να προσθέσεις τριμμένο τυρί.

Καλή επιτυχία.  


Το comment box είναι ενιαίο και αφορά όλα τα σχόλια που αναρτώνται στην σελίδα. Για αποφυγή λαθών πριν το σχόλιο σημειώστε σε ποια συνταγή ή άρθρο αναφέρεστε.

newsletter

Κάνε εγγραφή για να ενημερώνεσαι πρώτος για κάθε νέα συνταγή

croll bar/ copy paste (παντου)