Πρόσφατες συνταγές και αρθρα

Αρακάς κοκκινιστός

Αν δοκιμάσεις να φτιάξεις αυτόν τον αρακά πίστεψε με θα πάψεις να τον μισείς... και εσύ και όποιος άλλος τον δοκιμάσει...



Υλικά που θα χρειαστείς:
1/2 κιλό αρακά
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
1 καρότο τριμμένο κομμένο σε ροδέλες
2 πατάτες κομμένες σε μεγάλους κύβους
1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό ξηρό
2 φλιτζάνια γρ. τομάτα κονκασέ
1 κύβο λαχανικών
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο
1 πρέζα ζάχαρη ή στέβια
Λίγη πάπρικα γλυκιά
αλάτι, πιπέρι



Πως να το φτιάξεις:

Σε μια κατσαρόλα με καυτό λάδι σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι αφού αρχίσει να αλλάζει χρώμα προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι και σοτάρουμε καλά. Προσθέτουμε τον αρακά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5 περίπου λεπτά ανακατεύοντας ευγενικά με μια ξύλινη κουτάλα.
Προσθέτουμε έπειτα το καρότο και μετά από ένα ανακάτεμα ρίχνουμε και τον άνηθο.

Σβήνουμε με το κρασί προσθέτουμε την τομάτα τον κύβο λαχανικών και μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο.

Καρυκεύουμε με αλάτι, πιπέρι ,λίγη γλυκιά πάπρικα και μια πρέζα ζάχαρη.

Αφού ο αρακάς μαλακώσει αρκετά και είναι σχεδόν έτοιμος ρίχνουμε 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο.

Σερβίρεται με λίγο φρέσκο ψιλοκομμένο άνηθο και δυόσμο....

Σχόλια

Το comment box είναι ενιαίο και αφορά όλα τα σχόλια που αναρτώνται στην σελίδα. Για αποφυγή λαθών πριν το σχόλιο σημειώστε σε ποια συνταγή ή άρθρο αναφέρεστε.

croll bar/ copy paste (παντου)