Tabbouleh (Ταμπουλέ)

Το ταμπουλέ είναι χορτοφαγική σαλάτα από τομάτες, ψιλοκομμένο μαϊντανό, δυόσμο και κρεμμύδι ξερό και καρυκεύματα με ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού και αλάτι. Μερικές παραλλαγές προσθέτουν το σκόρδο ή το μαρούλι, ή χρησιμοποιούν πλιγούρι αντί για κους κους.




Υλικά που θα χρειαστείς:

  • 1 φλ. πλιγούρι 
  • 4 τομάτες (κομμένες σε μικρούς κύβους)
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένα
  • 6 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομένο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μοσχολέμονο (λάϊμ)
  • αλάτι πιπέρι



Πως να το φτιάξεις:

Τοποθετούμε το πλιγούρι σε ένα πολύ λεπτό σουρωτήρι και το ξεπλένουμε μέχρι καθαρίσει εντελώς από το άμυλο. Το ρίχνουμε σε μπολ και το σκεπάζουμε με ζεστό νερό ίσα που να το καλύπτει. Στη συνέχεια σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη. Αφήνουμε το πλιγούρι να μείνει και να ρουφήξει το υγρό για 10΄-15΄.



Ανακατεύουμε σε μια σαλατιέρα το πλιγούρι με τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας.



Καλή επιτυχία
Το comment box είναι ενιαίο και αφορά όλα τα σχόλια που αναρτώνται στην σελίδα. Για αποφυγή λαθών πριν το σχόλιο σημειώστε σε ποια συνταγή ή άρθρο αναφέρεστε.

newsletter

Κάνε εγγραφή για να ενημερώνεσαι πρώτος για κάθε νέα συνταγή

croll bar/ copy paste (παντου)